Αυτός είναι ο λόγος που οι επιστήμονες επιμένουν στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής που περιλαμβάνει τακτική άσκηση και διατροφή απαλλαγμένη από τρόφιμα με πολλά κορεσμένα και trans λιπαρά και πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής α ...
-
Σοφά Λόγια
-
-
Τελευταία νέα
-
Δημοσίευση Το όφελος του μελιού για την υγεία της καρδιάς
- Δημοσιεύτηκε από: Agrafos » Πέμ 14 Φεβ 2019, 23:08
- Δ. Συζήτηση: Υγεία
Αυτός είναι ο λόγος που οι επιστήμονες επιμένουν στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής που περιλαμβάνει τακτική άσκηση και διατροφή απαλλαγμένη από τρόφιμα με πολλά κορεσμένα και trans λιπαρά και πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής α ...
Προβολές: 1980 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]
Δημοσίευση Χάστε βάρος με μέλι και κανέλα!
- Δημοσιεύτηκε από: Agrafos » Πέμ 14 Φεβ 2019, 22:47
- Δ. Συζήτηση: Υγεία
Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να συνδυάσετε σε ρόφημα το μέλι με κανέλα και λεμόνι.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα επιστημονικής έρευνας, όταν το μέλι δοκιμάστηκε σε υπέρβαρους ασθενείς, όχι μόνο βοήθησε στην απώλεια βάρους, αλλά απέτρεψε παράλληλα την αύξησή του, ενώ παρείχε προστασία ...
Προβολές: 1219 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]
Δημοσίευση Οι ιδιότητες του μελιού ευεργετικές για την υγεία
- Δημοσιεύτηκε από: Agrafos » Πέμ 14 Φεβ 2019, 22:26
- Δ. Συζήτηση: Υγεία
Οι ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες του μελιού έχουν επιβεβαιωθεί από πληθώρα ερευνών και σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο πιο σκούρο χρώμα έχει, τόσο πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό είναι.
Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, η υψηλή περιεκτικότητα του μελιού σε σάκχαρα σε συνδυασμό με την παχύρρευστη μορφή του, το καθιστούν αποτελεσματικό αντίπαλο των μικροβίων που παρουσ ...
Προβολές: 1148 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]
Δημοσίευση Και συνδρομητικές υπηρεσίες από Digea;
- Δημοσιεύτηκε από: Aris » Τρί 23 Μάιος 2017, 12:08
- Δ. Συζήτηση: Τεχνολογία
Η πρόθεση τους να παρέχουν και συνδρομητικές υπηρεσίες είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Digea ανέθεσε σε εταιρεία του εξωτερικού τη διενέργεια μελέτης για τη δυνατότητα παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και την πιθανή ίδρυση θυγατρικής εταιρείας.
Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις προκύπτει ότι θα μπορού ...
Προβολές: 1817 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]
Δημοσίευση Πόσους τηλεοπτικούς σταθμούς χωράει το τηλεοπτικό φάσμα;
- Δημοσιεύτηκε από: Aris » Τρί 23 Μάιος 2017, 12:01
- Δ. Συζήτηση: Τεχνολογία
Α. Τεχνολογία DVB-T (η τεχνολογία που χρησιμοποιείται σήμερα στη χώρα μας)
Ο κάθε πολυπλέκτης έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 12 προγράμματα τυπικής ευκρίνειας (Standard Definition – SD) ή 4 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας (High Definition – HD).
Σήμερα η χώρα μας διαθέτει 4 πολυπλέκτες για μετάδοση ιδιωτικών τηλεοπτικών ...
Προβολές: 1340 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]
-
Πρόσφατα
-
-
Άρθρα
-
Η αλήθεια για τη μαργαρίνη
- Δημοσιεύτηκε από: Admin » Τετ 27 Απρ 2011, 00:00
- Δ. Συζήτηση: Υγεία
Σε σχέση με το πλήθος των ανακριβειών και ανυπόστατων στοιχείων που αναφέρονται στις μαργαρίνες, σε e-mail που κυκλοφορεί ευρέως με τίτλο «Μαργαρίνη, μια πλαστική ουσία», εκ μέρους του Τμήματος Διατροφής και Επιστημονικής Επικοινωνίας της Unilever, θα βρείτε παρακάτω διεξοδικές και επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις, ώστε να μην επικρατεί παραπληροφόρηση για τη διατροφική αξία των μαργαρινών και να σταματήσει η δυσφήμιση καταξιωμένων ειδών διατροφής.Η βασικότερη παρανόηση πάνω στην οποία έχει βασιστεί η συγγραφή αυτού του άρθρου είναι ότι προσδίδει στις μαργαρίνες αρνητικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες των trans λιπαρών, τα οποία εδώ και δεκαετίες έχουν εξαλειφθεί από κάθε μαλακή μαργαρίνη που καταναλώνουμε στα σπίτια μας.
1. Το βούτυρο και η μαργαρίνη έχουν την ίδια ποσότητα θερμίδων.
Όχι. Το αγελαδινό βούτυρο έχει 74 θερμίδες ανά 10γρ. ενώ η μαργαρίνη, όπως το Βιτάμ Soft, 54 θερμίδες. Φυσικά υπάρχουν και μαργαρίνες με χαμηλότερα λιπαρά (light) που έχουν ακόμα λιγότερες θερμίδες. Για παράδειγμα το Becel pro-activ light έχει 22 θερμίδες ανά 10γρ.
2. Το βούτυρο έχει λίγα περισσότερα κορεσμένα σε ποσότητα 8 g σε σύγκριση με 5 g.
Δεν ισχύει. Η πραγματική διαφορά είναι 5-7g για το βούτυρο και 1,5-2g για τη φυτική μαλακή μαργαρίνη. Η διαφορά αυτή στην περιεκτικότητα κορεσμένων λιπαρών είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων (έμφραγμα ή εγκεφαλικό).
3. Τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία. (πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD).
Η έρευνα αφορούσε την κατανάλωση trans λιπαρών. Τέτοια λιπαρά δεν υπάρχουν στις μαργαρίνες, ενώ αντιθέτως υπάρχουν στο βούτυρο.
4. Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.
Αυτό ισχύει για όλα τα λιπαρά γιατί υπάρχουν βιταμίνες που είναι λιποδιαλυτές.
5. Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.
Οι μαλακές μαργαρίνες παράγονται από επιλεγμένα φυτικά έλαια, τα οποία είναι από τη φύση τους πηγή ωφέλιμων ωμέγα-3 λιπαρών, που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς και είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη. Το βούτυρο δεν περιέχει τέτοια «καλά» ωμέγα-3, ενώ αντίθετα περιέχει περισσότερα «κακά» κορεσμένα και trans λιπαρά, τα οποία μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερίνης.
6. Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών.
Μία από τις «μαγικές» ιδιότητες των λιπαρών – ανεξαρτήτως της προέλευσής τους, είτε πρόκειται για μαργαρίνη, είτε για βούτυρο – είναι ότι αναδεικνύουν τη γεύση στα φαγητά. Για λόγους υγείας, όμως συστήνεται όλα τα λιπαρά να καταναλώνονται με μέτρο και να προτιμάμε τα φυτικά λιπαρά αντί των ζωικών.
7. Το βούτυρο υπάρχει εδώ και αιώνες, ενώ η μαργαρίνη λιγότερο από 100 χρόνια.
Αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας για την υγεία. Οι μαλακές μαργαρίνες είναι υγιεινές τροφές και με τη νέα τεχνολογία παραγωγής τροφίμων έχουν συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, παρέχοντας απαραίτητα λιπαρά, όπως Ω-3 και συμβάλλοντας στη μείωση της πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών, που αποτελούν γνωστό παράγοντα εμφάνισης καρδιοπάθειας.
8. Η μαργαρίνη αυξάνει την ολική και την LDL (κακή) χοληστερίνη και μειώνει την HDL (καλή) χοληστερίνη.
Ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Οι μαργαρίνες περιέχουν Ω-3 λιπαρά, που συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερίνης και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Αντίθετα το ζωικό βούτυρο περιέχει κορεσμένα και trans λιπαρά που συμβάλλουν στην αύξηση των επιπέδων της LDL χοληστερίνης.
9. H μαργαρίνη αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου έως και πέντε φορές.
Δεν ισχύει. Τα trans λιπαρά έχουν κατηγορηθεί για την πιθανότητα αύξησης του ρίσκου εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Οι μαργαρίνες δεν έχουν trans, αντίθετα το βούτυρο έχει.
10. Η μαργαρίνη μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
Δεν ισχύει. Οι μαλακές μαργαρίνες χωρίς trans λιπαρά αποτελούν άριστη επιλογή για μία υγιεινή διατροφή, καθώς περιέχουν απαραίτητα Ω-3 λιπαρά οξέα που είναι αναγκαία ειδικά στην περίοδο του θηλασμού.
11. Η μαργαρίνη μειώνει την ανοσολογική απάντηση του οργανισμού.
Δεν ισχύει. Η υγιεινή διατροφή αυξάνει την ανοσολογική απάντηση του οργανισμού. Η φυτική μαλακή μαργαρίνη αποτελεί μέρος μιας υγιεινής διατροφής.
12. Η μαργαρίνη μειώνει την ανταπόκριση στην ινσουλίνη.
Δεν ισχύει. Η μαργαρίνη συνιστάται συχνότερα από γιατρούς και διατροφολόγους, καθώς και από έγκριτους επιστημονικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.
13. Η μαργαρίνη διαφέρει κατά ένα μόριο από το πλαστικό.
Δεν ισχύει. Τα πλαστικά είδη έχουν τελείως διαφορετική μοριακή δομή. Έτσι κι αλλιώς, όμως, το επιχείρημα είναι ανόητο γιατί πολλές ουσίες μπορεί να υποστηριχθεί ότι απέχουν ένα μόριο από κάτι τοξικό ή δυσάρεστο. Το αλάτι διαφέρει ένα μόριο από το αέριο χλώριο. Το νερό έχει ένα μόριο διαφορά από το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Ο άνθρακας έχει ένα μόριο διαφορά από το μονοξείδιο του άνθρακα κλπ. Η καταστρατήγηση των νόμων της χημείας και της επιστήμης με σκοπό την άκριτη δημιουργία επικοινωνιακών τρικ μόνο ανησυχητική και ύποπτη μπορεί να χαρακτηριστεί.
Η φυτική μαλακή μαργαρίνη περιέχεται στις τελευταίες διατροφικές συστάσεις των περισσότερων φορέων διατροφής και καρδιολογίας.
Προβολές: 72 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Πίσω ]
Καθολικές Ανακοινώσεις
Δημοσίευση Διαβάστε τη βοήθεια και τους όρους χρήσης
- Δημοσιεύτηκε από: Admin » Τρί 25 Αύγ 2009, 13:03
- Δ. Συζήτηση: Ανακοινώσεις Forum
Διαβάστε προσεκτικά την Βοήθεια για να μπορείτε να χειριστείτε το forum και γενικότερα τις διάφορες ενότητες της Ιστοσελίδας.
Επίσης απαραίτητο είναι να διαβάζετε, σε τακτικά διαστήματα, με μεγάλη προσοχή τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας. Οι όροι χρήσης μπορεί να αλλάξουν για την καλύτερη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας αλλά ...
Προβολές: 11740 • Σχόλια: 0 • Δημιουργία απάντησης [ Διαβάστε τα όλα ]
1 Ανακοίνωση
• Σελίδα 1 από 1
-
Ποιος είναι online;
-
-
-
Συνολικά υπάρχουν 37 μέλη σε σύνδεση: 0 εγγεγραμμένα, 0 με απόκρυψη και 37 επισκέπτες (με βάση τα μέλη που ήταν ενεργά τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 244 την Σάβ 18 Απρ 2020, 03:38
-
Μενού
Ρολόι
Αναζήτηση
-
Έναρξη Ιστοσελίδας
-
Online από: Σάβ. 27 Ιουν. 2009 για 15 Χρόνια 11 Μήνες και 21 Ημέρες
Στυλ Ιστοσελίδας
-
Γενέθλια
-
Η Ομάδα μας
Νεότερα μέλη
- Όνομα μέλους Εγγραφή
Lazaidistheodosis 04 Νοέμ
Apostolos Kyriakos 21 Ιουν
kakiasmeni 11 Σεπ
Mastoras 12 Μαρ
ax_kounelaki_ax 01 Φεβ
Erastis 31 Ιαν
WebMaster 31 Ιαν
Lady 08 Οκτ
Ο Σύνδεσμος μας
- Μη διστάσετε να συνδεθείτε με www.alaniaris.gr . Χρησιμοποιήστε το ακόλουθο HTML:
HTML:
BBCode:
-
Ποιος ήταν εδώ;
-
Συνολικά υπήρχαν 131 χρήστες συνδεμένοιLFWWH_STATS_SEPARATOR 0 εγγεγραμμένοι, 0 με απόκρυψη, 2 bots και 129 επισκέπτες (με βάση τους ενεργούς χρήστες τις τελευταίες 24 ώρες)
Το γνώριζες;
Φίλοι
- Συνδεμένοι
Χωρίς φίλους Συνδεμένους
Αποσυνδεμένοι
Χωρίς φίλους Αποσυνδεμένους
Τυχαίο Μέλος
Δημοσκόπιση
Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;
Στατιστικά
- Σύνολα
Συνολικές δημοσιεύσεις 7040
Σύνολο θεμάτων 6817
Σύνολο Ανακοινώσεων: 2
Σύνολο Σημειώσεων: 33
Σύνολο Συνημμένα: 3
Θέματα ανά ημέρα: 1
Δημοσιεύσεις ανά ημέρα: 1
Χρήστες ανά ημέρα: 0
Θέματα ανά χρήστη: 6
Δημοσιεύσεις ανά χρήστη: 7
Δημοσιεύσεις ανά θέμα: 1
Σύνολο μελών 1074
Το νεότερο μέλος μας Lazaidistheodosis
Τελευταία bots
- Bing [Bot]
Τρί 17 Ιουν 2025, 06:13
-
Σοφά Λόγια
-